Nalazite se na: Pocetna Podrška Download
MBPCMBPC
Download PDF Ispis E-mail
DOWNLOADNa download sekciji našeg web site-a www.hyperlink.ba potrudili smo se da Vam omogućimo besplatan download nekih od najkorisnijih besplatnih softwera za rad na Vašem računaru. Dovoljno je da kliknete na ikonu besplatnog softwera nakon čega će Vam biti ponuđeno da odmah pokrenete instalaciju ili da sačuvate Setup (exe verziju) nekih od softwera ili da pregledom web stranice besplatno skinete neki od programa.

Za još veći izbor besplatnih softwera kliknite ovdje.

Ponajbolji arhiver u svome novom izdanju. Donosimo inačicu WinRAR-a na hrvatskom, dakle program je u potpunosti preveden na hrvatski jezik, posjeduje kompletnu podršku za RAR i ZIP arhive, kao i za arhive: CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z, Z. Kad sve rezimiramo dobivamo jedan od najboljih arhivera kojeg trenutno možete pronaći na webu!!!
Preglednik PDF datoteka. Osnovna verzija je besplatna, a komercijalne verzije između ostalog sadrže alat za izradu PDF datoteka. Preporučujemo Adobe ukoliko trebate naprednije opcije poput potpisa, verifikacije itd.
Mozilla je u distribuciju odaslala 18 inačicu Firefoxa!Najvažnija novost je brži podsustav za JavaScript, nazvan IonMonkey, koji bi trebao osigurati do 25% bolje performanse. Također je dodana podrška za Retina ekrane na Macovima, a dodane su i nove mogućnosti podešavanja prikaza nesigurnih sadržaja na sigurnim internetskim stranicama koje koriste protokol HTTPS. Tu je i integriran preglednik PDF dokumenata, te osnovna podrška za tehnologiju WebRTC.Ukoliko još niste krajnje je vrijeme za nadogradnju.


Googleov browser pomalo iznenadi svojom novom verzijom.Ukoliko ga još niste probali, sada je možda pravo vrijeme da skinete novu verziju Googleovog Chromea.Za one neupućene radi se o odličnom Internet browseru koji kombinira jednostavno sučelje i naprednu tehnologiju koja Vam omogućava surfanje Internetom brže, ugodnije i lakše. Što još napisati o Google Chrome browseru osim što je postao omiljeni u svim sferama i nacijama, mnogi su ga prigrlili pa je tako Google Chrome jedan od najpopularnijih browsera na svijetu. Svoju slavu gradi na stabilnosti, brzini i odličnom korisničkom sučelju, podršci za najnovije web standarde. Ukoliko još niste isprobali Google Chrome krajnje je vrijeme da istražite Internet jednim od najbržih Internet browsera današnjice.


Kome nisu potrebne dodatne funkcije, te je zadovoljan samo sa snimanjem medija i kopiranjem, Nero je predstavio potpuno besplatnu inačicu Nero 10. Jedini pred uvjet za neograničeno korištenje Nero 10 Free verzije je unošenje vaše E-mail adrese. U dotičnoj inačici uskraćena je većina multimedijalnih dodataka, ali za neke korisnike Nero 10 Free izdanje bi svakako moglo predstavljati zanimljivo rješenje, bez pretrpanih opcija i sa jednostavnim sučeljem.
Najnovije izdanje jednog od najboljih playera današnjice. Nullsoftov Winamp je audio player koji podržava audio CD-e, MP3, MOD, WAV i mnoge druge audio i video datoteke. Podrška za skinove, podržava vizualne efekte. Dodatne opcije su dekoder, Media Libary itd.Jedna od bitnih novosti u ovome izdanju je svakako brzinska optimizacija u vidu pretraživanja, učitavanja playlista, do čak 20 posto brže nego ranije inačice...

Nova inačica Flash playera pruža dodatnu potporu filterima i efektima napravljenim koristeći Adobe Pixel Bender Kit. Pixel Bender tehnologija se koristi u pokretnim grafikama i vizualnim efektima kod filmova i emitiranja.Također uključuje poboljšane 3D i animacijske sposobnosti, prilagođeniji prikaz teksta te pruža dizajnerima lakši nadzor i više kreativnosti kod npr. internet aplikacija, interaktivnih e-knjiga i online publikacija.Sve te novosti neće usporiti rad jer novi Flash Player zna iskorištavati resurse grafičkih procesora instaliranih u računalima.Nova brzina streaminga za video linkove između Flash Playera i najavljenog Adobe Flash Media Servera automatski će podešavati kvalitetu video veze prema trenutnom stanju komunikacijske povezanosti.


Nakon odvajanja od OpenOfficea uzrokovanog Oracleovim preuzimanjem Suna, LibreOffice odlično napreduje kao novi besplatni uredski paket. LibreOffice donosi neke vrlo zanimljive mogućnosti i novosti, među kojima su uključene ekstenzije, poput one za PDF importiranje ili konzole za slide-show prezentacije. Omogućen je i rad sa SVG datotekama, jednostavan način formatiranja naslovnih stranica i numeriranja u Writeru, bolji i korisniji Navigator Tool, poboljšana ergonomija Calca za upravljanje ćelijama i listovima, te filteri za učitavanje Microsoft Works i Lotus Word Pro dokumenata. Sve u svemu odličan i besplatan uredski paket za narod.


GOM Player je izvrstan multimedijalni player koji jednostavno fascinira svojim mogućnostima već na prvi pogled.Ovaj izvrstan player ima integriranu većinu codeca pa ga možete koristiti i na računalima koja nemaju pred instalirani nijedan codec! Svojim mogućnostima, funkcionalnošću i lakoćom uporabe nikog neće ostaviti na cjedilu. Svakako preuzmite najnovije izdanje ovog odličnog playera.

Skype u svojoj novoj reinkarnaciji donosi mogućnost full screen video razgovora te poboljšanu kvalitetu zvuka i samog videa. Tu je i mogućnost direktnog uspostavljanja video poziva bez prethodnog uspostavljanja glasovnog poziva,isto tako koristi se novi, poboljšani audio kodek koji omogućava kvalitetniji zvuk uz korištenje 50 posto manjeg bandwidtha. Novo je i korisničko sučelje samog programa koje je sad poboljšano i na koje ćete se lako i brzo naviknuti.

Stari dobri znanac sa odličnim i brzim kompresijskim algoritmom već dugo vremena slovi kao jedan od najpopularnijih i najviše preuzetih kompresijskih alata današnjice.Činjenica kako je ovo ipak shareware program stoji, no WinZip radi i u ovom shareware modu i više nego solidno za većinu potreba koje će zatrebati prosječnom korisniku računala.Donosimo Vam najnovije izdanje WinZipa
Avast je antivirusni program s vrlo malim ažuriranjima (engl. update) od po nekoliko kilobajta i uobičajenim na-pristup (engl. on-acces) pregledom datoteka. Ažuriranjima se nadopunjuju informacije o virusima i načinima njihova uklanjanja. Na-pristup pregledavanje znači da se svaka datoteka prije njenog pokretanja pregledava sadrži li viruse, a to usporava rad računala. Na slabijim računalima usporenje je primjetno, pa na-pristup pregledavanje možete isključiti dok ne radite ništa riskantno. Riskantna su pokretanja .exe datoteka, surfanje po stranicama s ilegalnim sadržajima i sl. Nikad ne instalirajte više od jednog antivirusnog programa istovremeno.

Svetski broj 1 besplatni PDF kreator. PrimoPDF je besplatna alatka za kvalitetno konvertovanje bilo kog dokumenta u PDF format. Program ima prijatan korisnički interfejs koji omogućava štampanje u PDF iz praktično bilo koje Windovs aplikacije. Pored toga, PrimoPDF pruža mogućnost za optimizaciju izlaznog PDF-a za gledanje na ekranu, štampanje, upotrebu za e-knjige i pripremu za štampu.
Pomoću QuickTime Alternative možete pregledavati sve vrste formata (.mov, .qt .3gp, itd.) koje inače otvara QuickTime, bez da matični program imate instaliran na Vašem računalu. Radi i kod otvaranja sadržaja na Web-stranicama. Kod komparacije sa matičnim programom, prednost dajemo alternativi
Dugo očekivana verzija definitivno jednog od najboljih preglednika slika je konačno izašla na tržište. Radi se o verziji 4.00 kojoj su dodane nove funkcije, kao i kompatibilnost sa novim Microsoft-ovim Operativnim Sistemom - Windows VISTA. Svakako je ovaj program za PREPORUČITI

Njemačka sigurnosna tvrtka Avira izdala je novu inačicu svog besplatnog antivirusnog programa i ovaj puta ga preimenovala iz dosadašnjeg naziva AntiVir u Avira Free Antivirus 2013. Osim oku ugodnijeg sučelja, koje sada djeluje puno profesionalnije, velike preinake su se dogodile ispod haube, pa tako program sada troši manje sistemskih resursa, te je poboljšana i sama detekcija zlonamjernog softvera. Ispravljeni su svi propusti ranijih inačica pa tako više nema rušenja, propuštanja izvršavanja zlonamjernog koda.U novoj inačici pridodan je Browser Tracking Blocker koji će zaštititi Vašu privatnost od preko 600 kompanija koje prate Vaše Internet aktivnosti i navike. Website Safety Advisor će Vas zaštititi od zlonamjernih web stranica sa zlonamjernim kodom, tu je i real time zaštita od malware gamadi, ugrađena podrška za skeniranje čitave LAN mreže, za bolju sigurnost Vaše kućne mreže.


Skidanje videa s YouTube-a,Facebook-a nikad nije bila lakše, a pogotovo uz ovaj na prvi pogled banalan, no s druge strane ipak moćan alat, koji osim što je u stanju preuzeti video, taj isti video možete i konvertirati u neke od najpopularnijih video formata, počevši od iPhone, iPod, PSP, AVI, MP3, WMV, XVID i mnoge druge. YouTube Downloader svakako spada u must have alate
OpenOffice.org je projekt otvorenog koda sa motivom zajedničkog stvaranja skupa uredskih alata koji će raditi na svim značajnijim platformama i imati podršku za većinu svjetskih jezika. Izuzetno dobra i besplatna zamjena za Microsoft Office Paket koji u posljednje bilježi sve veću popularnost.

RealPlayer vam omogucava da uvijek reprodukujete RealAudio (*.ra) i RealMedia (*.ram) fajlove.

- Download videa sa hiljade web sajtova samo jednim klikom.
- Napravite svoju biblioteku i playliste.
- Reprodukujte sve poznate audio i video formate.
- Flash Video Podrska.
- DVD, SVCD, VCD narezivanje i video snimanje.
- RealPlayer za osobnu upotrebu ukljucuje i audio CD narezivanje, DVR reprodukciju, multimedia pretragu, internet radio, biblioteku fajlova u stilu jukebox-a, web browser (koristi IE) i sposobnost da vrsi transfer media sadrzaje na brojne prenosive uredjaje, ukljucujuci Apple iPod , MP3 Player-e i Windows Media uredjaje.

Predstavljamo vam najbolji besplatan program za karaoke: KaraFun. Ovaj karaoke plejer nudi kompletno rješenje za puštanje i kreiranje karaoka. Program je baziran na snažanom i evolutivnom 3D animiranom softveru. KaraFun sadrži editor, veooma jednostavan za korišćenje, pomoću koga možete da importujete mnoge već postojeće pjesme karaoka. Podržava kar fajlove (midi), a radi  i sa digitalnim fajlovima (mp3 na primer) i uvodi novi KFN format karakoa datoteka. Program posjeduje odličan Editor koji vam omogućava da veoma lako napravite sopstvene karaoka fajlove.
 

Najnoviji proizvodi

CPU Intel Core i7 4930K 3.9GHz LGA 2011
CPU Intel Core i7 4930K 3.9GHz LGA 2011
KM 1 219.00

CPU Intel Pentium G3440 3.3GHz LGA 1150
CPU Intel Pentium G3440 3.3GHz LGA 1150
KM 179.00

CPU Intel Core i7 4820K 3.7GHz LGA 2011
CPU Intel Core i7 4820K 3.7GHz LGA 2011
KM 699.00

CPU Intel Core i7 4790 3.6GHz LGA 1150
CPU Intel Core i7 4790 3.6GHz LGA 1150
KM 749.00

CPU Intel Core i7 4771 3.5GHz LGA 1150
CPU Intel Core i7 4771 3.5GHz LGA 1150
KM 699.00

CPU Intel Core i5 4670K 3.4GHz LGA 1150
CPU Intel Core i5 4670K 3.4GHz LGA 1150
KM 509.00

CPU Intel Core i5 4670 3.4GHz LGA 1150
CPU Intel Core i5 4670 3.4GHz LGA 1150
KM 469.00

CPU Intel Core i5 4590 3.3GHz LGA 1150
CPU Intel Core i5 4590 3.3GHz LGA 1150
KM 439.00

CPU Intel Core i5 4570 3.2GHz LGA 1150
CPU Intel Core i5 4570 3.2GHz LGA 1150
KM 425.00

Košarica

VirtueMart
Vaša Košarica je trenutno prazna.

Prijava


Anketa

Kako ste saznali za Hyperlink ?
 

Ko je prijavljen

Trenutno aktivnih Gostiju: 6